Sfaturi utile pentru incalzirea prin pardoseala

Cei mai multi utilizatori care trec de la incalzire clasica cu calorifere la sisteme de incalzire prin pardoseala se intreaba cum ar trebui sa isi seteze corect temperatura in noua instalatie. Nu sunteti siguri ce temperaturi sunt confortabile si daca intreruperile ajuta intr-adevar la economisire? Va explicam cum functioneaza incalzirea prin pardoseala si cum consumatorii o pot folosi corespunzator.

Daca doriti ca interiorul sa se incalzeasca corect cu incalzirea in pardoseala, ar trebui sa intelegeti cum functioneaza sistemul. In primul rand, este vorba despre constructie. Incalzirea prin pardoseala este de obicei realizata din tuburi subtiri amplasate in pamant. Acestea conduc apa incalzita de centrala prin intreaga casa.

Structura pardoselii absoarbe energia transportata si apoi o transfera in spatiul de deasupra sa. In acelasi timp, temperatura apei de incalzire scade si apa ajunge ca reflux inapoi in centrala. O alternativa la incalzirea cu apa este incalzirea electrica in pardoseala.

Aici, conductorii de incalzire genereaza energia termica direct in structura podelei. Desi acest lucru reduce pierderile distributiei de caldura, face ca consumul de curent electric sa fie destul de mare si duce la aparitia unor costuri mai mari per ansamblu.

Funciile instalatiilor de incalzire prin pardoseala depind in general de constructia lor. Factorul decisiv este amplasarea componentelor conductoare de caldura (conducte de incalzire sau conductoare electrice de incalzire).

Daca acestea se afla sub un strat gros reprezentat de sapa, temperatura se va simti foarte greu la suprafata. Motivul pentru aceasta este ca, in primul rand, instalatia incalzeste podeaua inainte ca energia termica sa ajunga in camera.

Cu toate acestea, podeaua masiva actioneaza ca un depozit si degaja caldura chiar si in timpul pauzelor de incalzire. Daca componentele termoconductoare sunt amplasate mai sus in structura podelei, incalzirea functioneaza mai repede si efectul de depozitare al pardoselii se poate mentine in functie de materialele din care aceasta este facuta.

Conteaza foarte mult si termostatele folosite, iar noi recomandam cu siguranta unul dintre cele mai bune termostate si anume Salut IT500, care va vor ajuta sa mentineti caldura optima in interior pentru mai mult timp.

Proprietarii de case utilizeaza termostatul pe calorifere pentru a incalzi corespunzator camerele. Pe langa costurile inutile de incalzire, acest lucru duce si la pierderi de confort. Acest lucru nu se poate intampla daca incalzirea in pardoseala este reglata corect, utilizand termostate. Pentru ca acest lucru vine in contrast cu caloriferele vechi unde pierderile de caldura erau ceva normal.

Radiatoarele din podea nu sunt influentate de transferul termic. Astfel, cu o diferenta in scadere intre temperatura camerei si temperatura suprafetei, sistemul de incalzire consuma automat mai putina energie. Cu efectul de autoreglare obtinut cu termostate foarte bune, este mai simplu sa faceti economie.

Incalzirea prin pardoseala este economica si confortabila. Pentru ca acest lucru sa functioneze in practica, trebuie luate in considerare cateva puncte.

  • Porniti incalzirea la timp;
  • Opriti incalzirea prin pardoseala la timp;
  • Selectati temperaturile dorite in camera;
  • Setati timpul de pornire corect;
  • Porniti incalzirea in pardoseala la timp pentru a se incalzi suficient de bine cat sa ofere confort.

Tinand cont de toate aceste aspecte este mult mai simplu acum sa beneficiati de cel mai mare nivel de confort in casa.