Pompa de caldura in sistem SOL-APA – informatii relevante privind o astfel de lucrare

Daca doresti sa te aliniezi celor care s-au orientat deja dupa solutii sigure pentru mediu si beneficiari, privind incalzirea interioara, atunci pompa de caldura in sistem SOL-APA constituie o recomandare din partea specialistilor.

Cum functioneza de fapt un astfel de sistem? Ei bine, pompele de caldura sunt folosite pentru a explora eficient cantitatea de energie din Pamant. Cu ajutorul tehnologiei de ultima ora conceputa special in acest sens, este posibila astfel incalzirea, respectiv racirea eficienta a aerului din locuinta, dar si din cadrul unei cladiri de birouri, a unui spatiu comercial, etc.

In linii mari, avantaje de care ai parte optand pentru foraje pentru pompe de caldura sunt  facturile mai mici pe care le ai de achitat, precum si sustinerea pe care o manifesti fata de mediul inconjurator, deci si  fata de sanatatea ta.

Ce principiu sta la baza functionarii acestor pompe?

Pentru ca pompele de caldura geotermale sa prezinte eficienta si un randament optim este necesar sa aiba la baza principiul ce vizeaza un proces al schimbului de caldura. Stratul superior al solului absoarbe energia solara ce se rasfrange asupra pamantului.

Temperaturile pe care le intregistreaza acesta sunt constante, oricare ar fi conditiile meteo. In cazul sistemului exista reteaua de conducte subterane care colecteaza caldura absorbita de sol, aceasta fiind ulterior transferata locuintelor.

Forajele pentru pompele de caldura

Instalarea unei astfel de pompe vine la pachet cu o serie de lucrari ce trebuie efectuate. Poate fi vorba despre reteaua de colectori orizontali situata la nivelul straturilor superioare ale solului, deci la mici adancimi, dar si de foraje verticale, in cazul acestora adancimile variind intre 70 si 140 metri. Singura diferenta intre acestea este cea structurala, in rest principiul aplicat este acelasi.

Un reper sunt serviciile care vizeaza foraje realizate de EcoDrill pentru pompe de caldura. Despre aceasta firma de foraje si ce ofera poti afla mai multe pe site-ul lor – ecodrillforaje.ro. Daca optezi pentru o colaborare cu ei, specialistii iti vor oferi recomandari privind lucrarea ce te va avantaja cel mai mult, astfel ca investita sa merite efortul.

Ideal sunt in cazul acesta sisteme forajele verticale, fiind potrivite chiar si in curtile cu un spatiu mic. Este adevarat ca preturile vor fi usor mai mari in cazul forajelor cu colectori verticali, insa merita intrucat si rata eficientei energetice este insemnat mai buna. Daca ai o casa bine izolata, sa zicem una care ocupa o suprafata de 120 m2, cu acesti colectori este de ajuns un foraj care are o adancime direct proportionala cu aceasta – 120 m.

De ce e ideal sa alegi o echipa specializata si sa nu te apuci de capul tau de asta? In primul rand, pentru ca ce mai probabil nu dispui de echipamentele si utilajele necesare pentru asta si apoi pentru ca sunt necesar si cunostinte tehnice, experienta in acest sens.

Sondele trebuie instalate corect, deci e necesar ajutorul unei echipe calificate pentru a duce la bun sfarsit un proiect de acest tip, care sa asigure un randament optim si o functionare durabila.

Si alte informatii te vor ajuta sa intelegi mai bine pompele de caldura in sistem SOL-APA, respectiv forajele de care ai nevoie pentru acestea. Regasesti serviciile profesionale ale echipei EcoDrill pe site-ul ecodrillforaje.ro.