O strategie de link-building pentru website-urile comune

Ai implementat pana acum o strategie de link-building pentru site-ul tau? Daca nu ai facut asta, trebuie s-o faci neaparat. Link-urile te pot ajuta foarte mult sa-ti optimizezi site-ul din punct de vedere seo, daca vei ocoli acest lucru, rezultatele tale nu vor fi unele pe masura. Cel mai bun SEO, poate fi accesat pe http://smartseopack.com.

  1. Incepe prin branding si diversitate.

De vreme ce una dintre cele mai importante probleme ale unui website o reprezinta supra-optimizarea, trebuie sa ai cat mai multa diversitate in link-uri si continut. Foloseste numai anchor-text natural ca de exemplu “www.site-ul-tau.ro” sau numele brand-ului tau ca si cuvant cheie. Poti face asta in 2 moduri:

  • Profilele de pe retelele de socializare: Construieste-ti pagini pe toate profilele de socializare (cele mai importante) cum ar fi Twitter, Facebook sau Google+. Asta va da de stire motoarelor, ca esti intr-adevar un “brand” cu autoritate. Posteaza tot timpul continut pe aceste retele si fa-ti cat mai multi prieteni care sa dea like si share, continutului tau.

Continutul trebuie sa fie divers si de calitate, trebuie sa atraga utilizatorii sa intre pe site. In momentul in care postezi un anumit continut pe website-ul principal, posteaza-l imediat si pe retelele tale de socializare.

  • Press release-urile: Recomandam de asemenea sa faci cel putin un press release (publicare in presa) pentru fiecare site pe care il detii. Foloseste link-uri goale (naked) cu atribut no-follow. Acest lucru iti va permite sa ai o diversitate foarte mare, de la site-urile cu autoritate.

De asemenea, in acest mod vei evita supra-optimizarea cu anchor-text de mai tarziu si vei avea in acelasi timp o diversitate mare no-follow, in asa fel incat sa-ti poti construi mai multe link-uri “do-follow”.

  1. Adauga tot timpul continut de calitate.

Dupa ce ai reusit sa-ti creezii cateva link-uri, website-ul tau va avea ceva “ranking power”. Daca vei crea continut mai mult si mai calitativ, site-ul va primi rang si mai usor. Va trebui sa ai suficiente cuvinte cheie, obtinute din research-ul website-ului.

Construieste-ti continut bazat pe aceste cuvinte cheie si adauga link-uri interne, legate de acest continut. Acest tip de content va ajuta si va raspunde la intrebarile vizitatorilor tai tinta, care vor aprecia feedback-ul si vor ramane pe site (se vor intoarce la tine pe site).

Acesti pasi pentru strategia ta seo, trebuie urmati intocmai. Poti alege sa nu faci aceste lucruri, dar vei creste mult mai greu sau poate chiar deloc.

Tehnicile prezentate aici nu sunt deloc greu de implementat de catre echipa ta seo, o poti face chiar tu daca studiezi un pic, dar cere timp. In general, pentru astfel de lucruri, se recomanda sa ai cativa profesionisti angajati, care chiar stiu ce fac si care sa lucreze continuu la optimizarea site-ului tau.

O strategie SEO poate fi implementata pe termen scurt sau poate fi una pe termen lung (dar care sufera schimbari inerente, dictate de update-urile algoritmilor de indexare). Pe oricare ai alege-o, este nevoie sa stii exact ceea ce faci si sa nu renunti prea usor.