iOS vs Android, care-i mai bun?

Cu ambele sisteme de operare dominand tehnologia mobila, este greu sa iti dai seama care e mai bun intre iOS si Android. Cu siguranta, acest aspect depinde de preferintele utilizatorilor, dar, pentru a fi mai subiectivi in ceea ce priveste aceasta dezbatere, sa analizam facilitatile oferite de ambele sisteme de operare.

Da, facilitatile oferite de Google si Apple vor varia in functie de propriile criterii. Cu siguranta, facilitatiile Apple reprezinta un punct de cotitura foarte inovativ in istoria tehnologiei, dar si Google a reusit sa obtina calitate din anumite puncte de vedere.

Odata cu introducerea acestor doua sisteme de operare, lumea tehnologica s-a schimbat in intregime. Cu peste miliarde de utilizatori in intreaga lume, proportiile sunt aproape egale atunci cand comparam numarul de utilizatori care folosesc iOS cu numarul de utilizatori care folosesc Android.

Cu toate acestea, ar fi gresit sa judecam performanta ambelor sisteme de operare din aceste perspective, intrucat ambele sunt pline de surprize la acest capitol. Fiecare fan al iPhone, care asteapta de la an la an imbunatatiri atat in performanta telefonului cat si in sistemul de operare, sigur este  atent la fiecare modificare adusa iOS.

Desigur, se poate spune oricand ca Apple a inventat ceva ce utilizatorii asteptau de mult timp. Apple Inc. este regele aplicatiilor, intrucat produce in mod frecvent aplicatii noi, care iubitorilor de tehnologie pur si simplu le plac mult.

Functiile, viteza, designul iPhone sunt coplesitoare si nu mai este un secret faptul ca e unul dintre cele mai populare, daca nu chiar cel mai popular smartphone, dar Google ramane un concurent de top, venind cu acelasi tip de aplicatii care surprind placut utilizatorii tehnologiei.

Conform unor surse, Apple are mai mult profit comparativ cu Google, dar numarul de utilizatori iOS este cu putin mai mic decat cel al Android. Posibil principalul motiv pentru care utilizatorii prefera aplicatiile Google fata de cele ale lui Apple este pentru ca aplicatiile Google sunt platite, pe cand cele ale Apple sunt gratuite (majoritatea dintre ele).

Un avantaj al utilizatoriilor iPhone este faptul ca multe dintre aplicatii sunt testate si incarcate mai intai pe iOS, dupa care ajung pe Android abea dupa un anumit timp. Puteti oricand sa utilizati serviciul de schimbare sticla iphone 8 la Sediu Acasa Gsm

De exemplu, a durat doi ani ca Instagram sa debuteze pe Android dupa ce a fost lansat pentru iPhone. La alte aplicatii, cum ar fi Super Mario Run și HQ Trivia, a fost nevoie de cateva luni pentru a ajunge pe Android dupa debutul pe iOS. Alte aplicatii care au debutat pe iPhone mai devreme decat pe Android includ Monument Valley 2, Photo Affinity și Snapchat.

In plus, Apple are aplicatii mai inedite, pe cand aplicatiile Google, desi utile, nu au aceeasi unicitate. Competitia dintre iOS si Android este una indirecta, dar nu este la fel si intre producatorii lor, care au incercat intodeauna sa se incurce unul pe celalalt in mai multe domenii tehnologice.

Spre exemplu, atunci cand Apple a domnit in tehnologia smartphone, Google a oferit o concurenta rigida prin creatia Androidului; atunci cand Google a domnit ca motor de cautare, Apple a creat Stiri, despre care se spune ca este o harta digitala mai exacta decat Google Maps.