Expertii raspund intrebarilor cu privire la foraje puturi

Cand vine vorba despre forajuri puturi, deciziile de luat in privinta lor reprezinta de obicei sarcini dificile pentru ce in cauza. Intrebarile care apar, indiferent ca este necesara forarea puturilor de apa pentru anul in curs sau pentru cel care urmeaza sunt nenumarate. Acestea apar atat in randul fermierilor, a proprietarilor, cat si a celor care conduc afaceri industriale.

Realizarea de puturi are nevoie de mai multa responsabilitate decat cei mai multi considera a fi necesara. Sunt firme care se ocupa de astfel de servicii, acestea de obicei impartindu-se in doua tabere. Prima este a celor care opteaza pentru promovarea agresiva a serviciilor, insa care nu au pregatirea necesara, care sapa manual forajele si care ofera preturi scazute pentru ca aleg sa nu plateasca taxele la stat.

Cealalta categorie este a societatilor care urmaresc realizarea unor lucrari inalt calitative, care sa ofere rezultatele dorite, care sa ofere durabilitate. Daca te afli in situatia de a alege intre cele doua, ai in vedere faptul ca te intereseaza sa faci o investitie echitabila si de durata, deci orice neregula ar trebui sa iti traga semnale de alarma. Nu vrei sa risti sa permiti firmei sa utilizeze tubulatura de canalizare ce se va fisura la prima presiune sau alte astfel de aspecte.

Care este timpul de executare a unei lucrari de foraje puturi?

Acest aspect depinde de doi factori principali – este vorba despre adancimea gaurii si de tipul materiei aflate sub suprafata. Un exemplu pentru a-ti forma o idee aproximativa este ca un foraj de 150 mm realizat la adancimea de 60 m ia in jur de 2 – 5 zile. Asta depinde de eficienta mucitorilor, dar si de profesionalismul cu care se monteaza iar infrastructura de pompare.

Alegerea unei firme de foraje puturi care detine cunostinte de specialitate cu privire la geologia tarii este ideala pentru ca astfel clientii se bucura de rezultate optime si stiu exact cum trebuie procedat.

Care este pozitionarea ideala pentru foraje puturi?

Cand spatiul disponibil este suficient pentru a realiza astfel de lucrari, forajul poate fi amplasat oriunde doresti. Este bine totusi sa iei decizii practice legat de asta. Gandeste-te unde ai nevoie de apa, care este locul in care se poate gazdui infrastructura de pompare, unde dispui de energie electrica si alte aspecte precum riscuri eventuale de contaminare.

Cel mai bine este ca decizia finala sa o iei impreuna cu firma de foraje profesioniste, care te poate sa stabilesti cu exactitate toate necesitatile, ca sa stii totodata si daca dispui de spatiul necesar pentru gaurire, dar si pentru a construi.

Ce distanta este necesara intre gauri?

In timp ce se realizeaza pomparea, se realizeaza asa numitul con de depresie de catre pompa putului forat. Vorbim despre zona de influenta a apei in care lichidul se absoarbe. De preferat este ca forajul sa fie in afara zonei cu privina. Astfel te asiguri ca nu se vor afecta forajele intre ele.

Este chiar recomandat de catre experti sa discuti cu o firma specializata in acest sens pentru a avea la randul tau minimul de cunostinte de specialitate legat de acest capitol. In acest mod vei sti sigura ca noul put de foraj nu va afecta, spre exemplu, vechiul foraj.

In fine, spre astfel de informatii ar trebui sa iti centrezi atentia. Daca ai nevoie de un ajutor profesional, gasesti ecodrillforaje.ro detalii de interes in acest sens.