Este legal Bitcoin?

Probabil foarte multi dintre cei care isi doresc sa isi indrepte atentia spre www.bitmahavi.com pentru a cumpara bitcoin, se intreaba daca aceste criptomonede sunt legale. Pentru ca toti cei interesati sa fie linistiti si sa scape de griji, vom aborda acest subiect in urmatoarele randuri.

Este Bitcoin util pentru activitati ilegale?

Bitcoin este bani, iar banii au fost intotdeauna folositi atat in ​​scopuri legale, cat si ilegale. Numerar, carduri de credit si sisteme bancare actuale depasesc pe larg Bitcoin in ceea ce priveste utilizarea lor pentru a finanta infractiunile. Bitcoin poate aduce o inovatie semnificativa in sistemele de plati, iar beneficiile unei astfel de inovatii sunt adesea considerate a fi mult peste dezavantajele lor potentiale.

Bitcoin este conceput pentru a fi un pas urias inainte pentru a face banii mai siguri si ar putea, de asemenea, sa actioneze ca o protectie semnificativa impotriva multor forme de criminalitate financiara. De exemplu, bitcoin-urile sunt complet imposibil de contracarat.

Utilizatorii controleaza in totalitate platile si nu pot primi taxe neaprobate, cum ar fi cu frauda cu cardul de credit. Tranzactiile Bitcoin sunt ireversibile si sunt imune la comisioane frauduloase. Bitcoin permite asigurarea banilor impotriva furtului si pierderilor folosind mecanisme foarte puternice si utile, cum ar fi backup-uri, criptare si semnaturi multiple.

S-au ridicat unele ingrijorari cu privire la faptul ca Bitcoin ar putea fi mai atractiv pentru infractori, deoarece poate fi folosit pentru a face plati private si ireversibile. Cu toate acestea, aceste caracteristici exista deja in cazul transferului de numerar si transferului bancar, care sunt utilizate pe scara larga si bine stabilite.

Utilizarea Bitcoin va fi, fara indoiala, supusa unor reglementari similare, care sunt deja in vigoare in sistemele financiare existente, iar Bitcoin nu poate impiedica efectuarea investigatiilor penale. In general, este comun ca descoperirile importante sa fie percepute ca fiind controversate inainte de a intelege bine beneficiile lor. Internetul este un exemplu bun printre multi altii pentru a ilustra acest lucru.

Poate fi reglementat Bitcoin?

Protocolul Bitcoin in sine nu poate fi modificat fara colaborarea a aproape toti utilizatorilor sai, care aleg ce software folosesc. Incercarea de a atribui drepturi speciale unei autoritati locale in conformitate cu regulile retelei globale de Bitcoin nu este o posibilitate practica.

Orice organizatie bogata ar putea alege sa investeasca in hardware minier pentru a controla jumatate din puterea de calcul a retelei si a deveni capabila sa blocheze sau sa reverseze tranzactiile recente. Cu toate acestea, nu exista nicio garantie ca ar putea pastra aceasta putere, deoarece acest lucru necesita investitii la fel de mult decat toti ceilalti mineri din lume.

Cu toate acestea, este posibil sa se reglementeze utilizarea Bitcoin intr-un mod similar cu orice alt instrument. La fel ca dolarul, Bitcoin poate fi folosit pentru o mare varietate de scopuri, unele dintre ele putand fi considerate legitime sau nu conform legilor fiecarei jurisdictii. In aceasta privinta, Bitcoin nu este diferit de orice alt instrument sau resursa si poate fi supus unor reglementari diferite in fiecare tara.

Utilizarea Bitcoin ar putea fi de asemenea dificila prin reglementari restrictive, caz in care este greu de determinat ce procent de utilizatori ar tine sa utilizeze tehnologia.

Un guvern care alege interzicerea Bitcoin ar impiedica dezvoltarea afacerilor si pietelor interne, mutand inovatia catre alte tari. Ca intotdeauna, provocarile pentru autoritatile de reglementare constau in dezvoltarea de solutii eficiente, fara sa afecteze cresterea noilor piete si afaceri emergente.

Dar Bitcoin si taxe?

Bitcoin nu este o moneda fiat cu statut legal de oferta in nicio jurisdictie, dar de multe ori raspunderea fiscala se acumuleaza indiferent de mediul utilizat. Exista o mare varietate de legislatii in multe jurisdictii diferite, care ar putea provoca venituri, vanzari, salarii, castiguri de capital sau o alta forma de obligatie fiscala cu Bitcoin.

Bitcoin si protectia consumatorilor

Bitcoin le elibereaza pe oameni sa tranzactioneze dupa propriile lor conditii. Fiecare utilizator poate trimite si primi plati intr-un mod similar cu numerar, dar poate lua parte si la contracte mai complexe. Semnaturi multiple permit tranzactia sa fie acceptata de retea numai daca un anumit numar de grupuri de persoane definite accepta sa semneze tranzactia.

Aceasta permite in viitor servicii inovatoare de mediere a litigiilor. Astfel de servicii ar putea permite unei terte parti sa aprobe sau sa respinga o tranzactie in caz de dezacord intre celelalte parti fara a controla banii lor.

Spre deosebire de numerar si alte metode de plata, Bitcoin lasa intotdeauna dovada publica ca a avut loc o tranzactie, care poate fi folosita intr-un recurs impotriva intreprinderilor cu practici frauduloase.

De asemenea, este demn de remarcat faptul ca, desi comerciantii depind, de obicei, de reputatia lor publica pentru a ramane in afaceri si pentru a-si plati angajatii, nu au acces la acelasi nivel de informatii atunci cand au de-a face cu noi consumatori.

Modul in care functioneaza Bitcoin permite protejarea atat a persoanelor fizice, cat si a intreprinderilor impotriva incarcarilor frauduloase, oferind in acelasi timp consumatorului posibilitatea de a cere mai multa protectie atunci cand nu este dispus sa aiba incredere intr-un anumit comerciant.