Complimente

Imi place sa le spun femeilor ca sunt frumoase. Deoarece am crescut alaturi de sexul opus nu am nicio retinere cand este vorba de rostirea unor cuvinte apreciative sincere. Un prieten Geo spunea ca aproape orice compliment este interpretat, dar deseori aiurea. Spune-o fara priviri prelungite si zambete pline de subinteles si scapi de povara acestor neintelegeri Geo.

Unele complimente insa ascund incarcari emotionale pe care nu poti sa le neglijezi. Cele mai frumoase cuvinte care mi-au fost repetate sunt Tu ma faci frumoasa. La inceput ramaneam fara cuvinte si doar zambeam la auzirea acestor vorbe.

Cu timpul insa incercam cate un comeback cu care sa detensionez atmosfera. Cea mai buna revenire mi se pare ca a fost: Asa-i, prin contrast arati frumoasa pe langa mine. Lectia asta am invatat-o de mic copil. Fii Narcis pentru tine, dar tine minte ca autoironia este o carte sigura catre inima* oricarei femei.

De asemenea, in timp am invatat si masura. Fii dispus sa oferi vorbe frumoase, dar fa-o cat mai rar. Vor fi cu atat mai apreciate si cel mai important, crezute. Ideal, aceasta cumpatare va influenta si receptorii, acestia invatand cum sa le primeasca (fara multumesc sec ori nu e adevarat).

In final, desi diagrama de mai jos ascunde un mare adevar pentru ambele sexe, asta nu inseamna ca nu poti sa alimentezi orgolii cu cate un compliment din cand in cand.