Ce trebuie sa stii despre scaunul de masaj

Atunci cand auzi cuvantul masaj, nu-i asa ca gandul deja iti zboara la acea masa speciala dintr-un salon de masaj? Sau poate, daca esti un impatimit al shoppingului, iti vine instant in minte acel fotoliu care iti face cu ochiul ori de cate ori mergi la mall, la cumparaturi.

Ei bine, cert este ca masajul se rezuma pentru cei mai multi la cateva minute de placere in schimbul unei sume de bani, uneori destul de piperate.

De fapt, exista o alta alternativa mult mai convenabila si la indemana pentru toti – scaunul de masaj – care este oarecum diferit fata de cele doua optiuni mentionate.

Scurt istoric al scaunului de masaj

Scaunele de masaj au fost „inventate” in jurul anilor ’80. Totusi, in Romania sunt un concept relativ nou, intrucat au fost aduse abia dupa anii 2000.

Astfel, in prezent aceasta piata este una in plina dezvoltare, producatorii incercand sa ofere solutii care sa satisfaca cerinte din cele mai diverse si exigente, care se pliaza atat pentru mediul de acasa cat si pentru spatiile de birou sau saloanele de infrumusetare.

Prin ce se deosebeste un scaun de masaj de un fotoliu de masaj?

Asa cum probabil ti-ai facut deja o idee, acele scaune de masaj sunt ceva mai mari decat scaunele obisnuite, dar cu siguranta mai mici decat fotoliile cu functii de masaj. Forma conteaza extrem de mult – este necesar sa optezi pentru unul cu o forma ergonomica, menirea acesteia fiind de a corecta pozitia spatelui.

De asemenea, prin insusi definitia sa, un scaun de masaj trebuie sa aiba capacitatea de a realiza masaj. Acesta este realizat prin vibratiile de diferite intensitati pe care scaunul le produce, creand acea senzatie deosebit de placuta, de masare.

Este binecunoscut faptul ca un scaun de masaj este mult mai practic decat un fotoliu cu acelasi scop. Acesta din urma este dotat cu functii complexe si grad inalt de intensitate.

In schimb, scaunul are functii de baza, fiind ideal spre a fi utilizat in acele momente in care ai putin timp liber – iti poti face masaj in timp ce lucrezi la calculator, vorbesti la telefon, citesti etc. Aceste activitati sunt dificil de realizat intr-un fotoliu de masaj, care te obliga sa adopti o anumita pozitie.

In plus, un scaun de masaj este o alegere inspirata pentru locuintele cu spatiu redus. Daca vrei sa te destinzi cateva clipe in intimitatea propriei case, in timp ce scrii un e-mail sau faci shopping online, scaunul de masaj este ideal.

Nu uita si de partea financiara – un scaun de masaj este mult mai accesibil decat un fotoliu de masaj. Poti vedea in acest sens ofertele de pe Masatto.ro.

Unde poti intalni un scaun de masaj, in viata de zi cu zi?

Acestea se gasesc cu precadere in cadrul spatiilor de birou. Activitatea de birou inseamna sedentarism, iar riscul aparitiei unor dureri de spate sau de gat este destul de mare. In plus, si coloana vertebrala poate avea de suferit. In acest sens, interventia unui scaun de masaj este o binecuvantare.

Poti de asemenea intalni scaune de masaj in saloanele de infrumusetare. Acestea sunt dedicate in special clientilor care solicita tratamente de lunga durata precum vopsirea.

Pana la urma, te vei plictisi sezand cateva ore bune in scaunul obisnuit din salon, asteptand ca vopseua sa isi faca efectul. In schimb, exista saloane moderne care pun accentul nu doar pe calitatea serviciilor, ci si pe confortul clientilor si astfel ofera celor care le trec pragul minute in sir de rasfat, petrecute in scaunul cu functii de masaj.

Prin urmare, alegerea sta in mainile tale. Pune in balanta avantajele si dezavantajele pe care le presupune fiecare produs in parte si alege intelept!