Ce trebuie sa stii despre erbicidatul total

Orice cultura, de orice fel ar fi aceasta, are nevoie de ingrijire corespunzatoare mai ales cand vine vorba de inlaturarea de buruieni si alti daunatori. Desigur, exista numeroase abordari pentru a scapa de acestia insa ce pare sa fie mai eficient se refera la folosirea de erbicide.

Un erbicid total isi dovedeste utilitatea in orice caz, indiferent de tipul de buruiana. Contine glifosat si se recomanda sa fie folosit dupa indicatii clare. Poate fi solutia atat pe suprafete mai mici, cat si pe zone mai extinse, diferenta fiind cantitatea doar ca de eficienta nu se pune problema.

Ce merita mentionat este faptul ca un erbicid total se aplica pe frunze cand buruienile inca nu au fost taiate. In caz contrar, efectul nu mai este acelasi. Un rezultat incepe sa se observe in termen de 5 pana la 7 zile de la folosire a erbicidului. Se va putea observa cum frunzele incep sa se inroseasca si sa se usuce.

Referinte si recomandari

  • Erbicidul nu are efect asupra semintelor din sol. Chiar daca este un erbicid total, asta nu inseamna ca se va putea elimina in totalitate aparitia si reaparitia buruienilor. Poate ca denumirea duce in eroare, astfel ca merita spus ca de fapt se refera la zone unde nu exista si cultura de salvat. Se aplica pe zone pentru o curatare totala, inainte sau dupa recolta.
  • Privind frecventa de utilizare a acestor tipuri de produse, totul se reduce la particularitatile cazului. Insa, cum erbicidul nu patrunde in sol, ci ataca de la suprafata, este cert ca seminte de la buruieni vor face ca acestea sa apara din nou la un anumit interval de timp. Erbicidul se va folosi in mod repetat.
  • Erbicidul total nu este selectiv, deci este de asteptat sa atace orice cultura. Se poate folosi in zone de tip livezi spre exemplu, insa este de responsabilitatea celui care manevreaza pulverizatorul sa fie atent la zonele unele aplica erbicidul total.
  • Pentru cat este de toxic se stie deja ca astfel de produse sunt recomandate a fi folosite respectand anumiti pasi pentru siguranta umana. Eticheta produsului ar trebui sa fie relevanta in acest caz. Se considera ca animalele de companie nu sunt afectate de astfel de aplicari.

Incontestabil, erbicidele totale sunt cele care sporesc cultura, cresc productivitatea si totodata reduc din nevoia de forta de munca care sa se ocupe de eliminarea repetata a buruienilor. Scutind de un astfel de efort, cu eficienta dovedita, erbicidele au devenit metode tot mai populare. Sunt si accesibile, astfel ca si acesta pare sa fie un bun motiv de a le alege.

O recomandare in acest sens este www.erbicid.ro, unde se vor gasi o multime de optiuni privind erbicidele totale si nu numai. Insa in egala masura se recomanda alegerea cu atentie si folosirea acestuia cu maxima responsabilitate, pentru ca mediul inconjurator sa nu fie afectat si pentru ca rezultatul scontat, acela de a scapa de buruieni, sa fie unul remarcabil. Se respecta intocmai dozele si diluarea, daca este cazul.