Ce implica procesul imbalsamarii si care sunt etapele acestuia?

Chiar daca o persoana trece la cele vesnice, corpul acesteia continua sa interactioneze cu mediul inconjurator. Deoarece in interiorul organismului au loc diverse procese de descompunere, trupul neinsufletit se indreapta spre putrefactie. Pentru a ingreuna ritmul acestor procese, s-a recurs la o anumita metoda, denumita si procesul de imbalsamare.

Intreaga operatiune de imbalsamare a decedatilor are o istorie bogata. Aruncand o privire in trecut, vom afla ca imbalsamarea a fost introdusa de foarte mult timp in sirul de actiuni realizate dupa ce survine decesul unei persoane.

Cel mai celebru exemplu pleaca chiar din Egiptul Antic, civilizatie care de altfel a inceput sa practice pentru prima data imbalsamarea. Scopul era cel de a pastra trupul celui mort intact pentru a-i putea usura trecerea pe lumea celalata. In acest fel, au inceput sa experimentze si sa imbunatateasca treptat tehnica imbalsamarii.

In afara de cultura egipteana, aceasta metoda a fost pusa in aplicare si de catre alte civilizatii. Astfel, s-a identificat imbalsamarea in cazul mumiilor din cultura incasa sau celor care apartin Dinastiei Han, din China.

Treptat, incepand din Evul Mediu si continuand cu perioada Renasterii, imbalsamarea a inceput sa devina o procedura tot mai folosita, nobilii fiind cei care beneficiau cel mai adesea de ea.

La momentul actual, acest proces este utilizat in cele mai multe cazuri, nu doar din considerente religioase. Studiile si cercetarile stiintifice efectuate au incurajat practicarea sa prin oferirea de solutii cat mai eficiente.

In cazul in care ai aruncat o privire pe lista cu servicii funerare preturi, vei putea observa ca imbalsamarea este un serviciu inclus de catre cele mai multe dintre firmele de specialitate. Astfel, iti recomand sa afli in continuare mai multe informatii despre acesta practica, atat de uzuala astazi.

Ce inseamna de fapt imbalsamarea?

Daca scopul pentru care se apeleaza la procedura de imbalsamare s-a inteles, modalitatea de realizare a acesteia este de asemenea importanta.

Pe intelesul tuturor, imbalsamarea presupune introducerea unor substante lichide in interiorul corpului neinsufletit. Aceste fluide au rolul de a stabiliza tesuturile si de a asigura protectie impotriva bacteriilor de pe suprafata acestora, care se afla intr-un numar foarte mare.

Fazele procedurii de imbalsamare

Este necesar de inteles complexitatea pe care o implica acest proces si faptul ca nu poate fi efectutat decat de o persoana ce detine pregatirea si cunostintele necesare in domeniu. Spus pe scurt, imbalsamarea poate fi realizata numai de o persoana profesionista.

In prima faza se injecteaza in sistemul circulator diverse substante chimice, pentru dezinfectare. Ulterior, se elimina fluidele din corp.

Urmeaza spalarea trupului, etapa de igienizare avand o importanta deosebita. Trebuie mentionat ca pentru rezultate optime, spalarea se face numai cu o substanta antibacteriana.

Practic, imbalsamarea lupta contra bacteriilor care incep sa consume din corpul neinsufletit imediat dupa deces. Desi nu poate stopa acest proces, aceasta procedura ajuta la incetinirea sa.

In afara de imbalsamare si igienizare, etapa de cosmetizare este esentiala la randul sau. Corpul unei femei este aranjat cu ajutorul machiajului si a cerii, in timp ce un barbat este barbierit si tuns. In fond, este vorba despre respectul cu care merita sa fie tratat trupul celui trecut la cele vesnice.

In concluzie, imbalsamarea este o practica cu o istorie indelungata, iar aspectul religios a facut-o sa devina comuna in prezent. Se impune efectuarea sa de catre un profesionist, intr-un spatiu special amenajat in acest sens. Cei interesati de mai multe detalii pot contacta unul dintre reprezentantii companiei servicii-funerare-nonstop.ro