Ce este si pe cine poate ajuta optimizarea seo?

Optimizarea seo este un proces care optimizeaza site-urile pentru motoarele de cautare, iar acronimul seo provine de la termenul Search Engine Optimization.

Ei bine, pentru prima data, SEO a aparut pe undeva prin Statele Unite, pe la inceputul anilor 1990, iar de atunci a inceput sa se extinda rapid, astfel ca in scurt timp, SEO a ajuns in toate colturile lumii.

Procesul de optimizare seo, se poate indrepta in doua directii clare, si anume in optimizare seo interna, si in optimizare seo externa.

Optimizarea seo interna, care mai este cunoscuta sub denumirea de optimizare seo on site, cuprinde toate activitatile aplicate site-ului asurpra caruia se actioneaza, iar toate aceste activitati nu pot fi aplicate de catre altcineva in afara de specialistii in optimizarea seo.

Aici putem da exemplu scrierea cu atentie a titlurilor, eliminarea erorilor, scrierea atenta a descrierilor, imbunatatirea vitezei de incarcare a paginilor de pe site, optimizarea url-urilor, optimizarea imaginilor, etc.

Daca stam sa discutam despre optimizarea externa a site-urilor, sau despre optimizarea seo off page, atunci trebuie mentionat faptul ca promovarea nu tine in mod direct de echipa de optimizare seo, ci mai degraba aceasta promovare este influentata in mod direct de vointa oamenilor din mediul online.

Ei bine, acum ca am prezentat cele doua tipuri de optimizare seo, cu siguranta trebuie mentionat faptul ca in functie de gradul de moralitate al tehnicilor seo folosite de catre specialistii in optimizarea seo, acestea pot sa fie urmatoarele: seo white hat, si seo black hat.

Seo white hat, se refera la promovarea site-urilor in conditiile acceptate de catre motoarele de cautare, cu scopul de a pozitiona site-ul cat mai bine in paginile cu rezultate al motoarelor de cautare, pe cand seo black hat, se refera la pacalirea motoarelor de cautare, prin tot felul de modalitati, pentru ca anumite site-uri sa aiba o pozitionare cat mai buna.

Asadar, acum ca am discutat si despre tipurile de optimizare seo, dar si despre tipurile de tehnici care pot fi folosite in acest proces, cu siguranta trebuie mentionat faptul ca optimizarea seo este o modalitate perfecta de promovare a unui site sau a unui blog, asa ca toti cei care detin un blog sau un site, pot accesa oricand  www.smartseopack.com, pentru mai multe detalii.

Din momentul in care se va incepe optimizarea site-ului sau a blogului, cu siguranta numarul de vizitatori unici va incepe sa creasca foarte mult, ceea ce cu siguranta ii va incanta pe detinatorii de bloguri sau de site-uri.

Antreprenorii se pare ca, apeleaza foarte des si ei la optimizarea seo, pe care o considera a fi o strategie eficienta prin care isi pot promova in mediul online afacerea.

Ei bine, indiferent ca ai un blog personal sau ca esti antreprenor si ai de gand sa iti promovezi afacerea prin optimizare seo, cu siguranta trebuie sa analizezi ofertele mai multor agentii, inainte sa te decizi sa colaborezi cu o agentie, pentru ca trebuie sa alegi agentia care iti ofera cel mai bun raport calitate – pret pentru serviciile prestate.