Alege jucarii sigure pentru bebelusul tau – de ce sa tii cont

O grija majora pentru parintii moderni a devenit achizitionarea de jucarii din cele mai deosebite, prin care sa capteze atentia celor mici. Cu toate acestea, multi uita de faptul ca esential este ca jucariile respective sa nu prezinte un risc pentru micuti. Multi au insa efecte negative si le pot dauna, cauzele principale fiind materialele toxice din care sunt realizate si cu care copiii intra in contact. Desigur, si formele specifice acestora ar putea prezenta un risc pentru copii.

Este o misiune neaparat necesar a fi realizata cu rabdare deplina, dar mai ales prin raportarea la o serie de factori. Sunt indicii care te ajuta sa faci o alegere sigura, iar eticheta produselor este primul aspect pe care trebuie sa il ai in vedere. Sunt insa si jucarii care se vand la mana a doua sau care sunt imprumutate si este dificil in cazul acestora sa stabilesti un grad de pericol pentru copil.

Care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont cand alegi jucarii pentru bebelusi?

Ori de cate ori ai in vedere achizitionarea de jucarii bebelusi, oricare ar fi varsta acestuia, uita-te deci peste eticheta. Insist asupra acestui aspect pentru ca este deosebit de important. In continuare trebuie sa eviti o serie de jucarii.

  • Jucariile cu plumb

Este suficient sa fie vorba despre urme superficiale de plumb. Nu pune in pericol sanatatea copilului numai pentru ca ti se pare o anumita jucarie atractiva. Nici nu stii cat de usor este ca o particula din respectivul metal sa fie ingerat de micut sau sa intre in contact cu pieleea acestuia.

De asta iti ziceam sa verifici eticheta – pentru ca aceasta atentioneaza prezenta unor astfel de elemente. In conditiile in care gasesti un produs atractiv insa care nu iti ofera nici un fel de mentiune cu privire la material, abtine-te in a-l cumpara. E mai sigur in felul acesta.

  • Jucariile cu magneti

Cei mici sunt de obicei atrasi de lucrurile captivante, iar magnetii fac in mod definitoriu parte din lista acestora. Micutii vor fi atrasi in mod deosebit de cei de pe frigider. Ai grija deci sa ii tii la distanta. De altfel, ai grija si atunci cand cumperi orice alt tip de jucarii ca nici acestea sa nu contina magneti care ar putea prezenta un pericol pentru copil. Raporteaza-te si la varsta micutului insa atunci cand iei o decizie in acest sens. Cand incepe sa creasca si sa inteleaga anumite lucruri, ar putea constientiza ca este riscand sa se joace intr-un anume fel cu jucariile ce contin magneti.

  • Jucariile asurzitoare

Chiar daca reusesc sa capteze atentia copiilor intr-un mod unic, evita sa cumperi jucarii care produc sunete prea puternice. Acestea nu fac decat sa dauneze auzului copilului, dar mai mult decat atat pot provoca panica acesta. Limiteaza-te la cele care scot sunete acceptabile, care nu deranjeaza auzul.

De asemenea ai grija la alte substante daunatoare care ar putea fi continute de jucariile copiilor, dar si de modelele cu parti detasabile – in final tot ce poate prezenta un pericol pentru siguranta si sanatatea micutului tau.

Orienteaza-te in alegerea unor jucarii potrivite cu varsta copilului, disponibile la preturi accesibile pe babytrend.ro.