Gardurile electrice – metode eficiente pentru protectia fermelor

Cand vine vorba de intretinerea unei ferme, care pe deasupra, mai este si una extrem de mare, este nevoie sa se tina cont de foarte multe aspecte. Daca majoritatea animalelor sunt lasate sa zburde libere prin curte/gradina, deja situatia se complica si mai mult. Este nevoie de o protectie suplimentara, in asa fel incat fermierul sa isi poata proteja ferma de persoanele din exterior, iar animalele sa se plimbe libere, fara posibilitatea de a evada.

Gardurile de lemn nu sunt in acest caz una dintre cele mai bune solutii, pentru ca pot fi foarte usor stricate, iar cu trecerea timpului nu rezista prea mult. Pentru cai sau vaci, animale mari, cu putere crescuta in membre, un asemenea gard e o nimica toata. Unde mai incape faptul ca un cal poata sa sara cativa metri buni. Un asemenea gard nu ar fi deloc o investitie rentabila.

Gardurile de sarma, nici ele nu sunt neaparat cele mai indicate in acest caz, pentru ca, hai sa fim sinceri, pot fi foarte usor puse la pamant de o intemperie ceva mai serioasa. In plus, animalele domestice se pot rani destul de grav la nivelul tegumentului, iar asta ar implica vizite regulate la medicul veterinar. Nu e chiar cel mai bun lucru care se poate intampla in acest sens.

Si ajungem si la ultima varianta, a unui aparat gard electric. Este una dintre cele mai inspirate astfel de investitii, care pe termen lung asigura atat de multe avantaje, care nu au cum sa nu fie luate in considerare. Poate fi folosit pentru animale mari, precum vite, cai, dar si pentru animale ceva mai mici, precum caine, pisici, pasari de curte.

In plus, poate sa acopere km buni, acoperirea aceasta depinzand in acest caz de gradul de vegetatie existent pe domeniul fermei, daca este mic sau mare. Perioada de garantie la un astfel de produs de pe superfarmland.com este de 3 ani, un lucru care nu poate fi trecut cu vederea, avand in vedere si pretul acestora.

Majoritatea acestor garduri electrice functioneaza pe baza de baterie de 9V. In plus, chiar daca denumirea de gard electric pare putin cam intimidanta, daca stam sa ne gandim la efectele pe care le are curentul la contact cu organismele, nu este afectat animalul.

Dimpotriva chiar, sistemul este in asa fel gandit incat animalul sa nu devina stresat. In plus, dupa un anumit timp, creste posibilitatea ca animalul sa se poata elibera singur, fara niciun fel de problema. Socul resimtit mai mult il va speria, iar acesta va ajunge astfel sa nu mai aiba tentatia sa doreasca sa evadeze.

Orice fermier, daca doreste sa prospere si sa isi aduca ferma la un cu totul alt nivel, ar trebui sa isi achizitioneze solutii moderne, precum cele care se gasesc pe superfarmland.com. Nu numai ca vor scapa de unele griji suplimentare, dar in acelasi timp vor putea sa isi eficientizeze productia, cat si profitul. Pe termen lung beneficiile vor fi cu adevarat substantiale, nu exista loc de indoiala.