Domeniul motoarelor electrice si ce vizeaza o alegere inspirata

Daca te afli in cautarea unui motor electric, atunci trebuie neaparat sa te informezi cu privire la acestea pentru ca diversitatea in care se gasesc in prezent pe piata ar putea sa fie destul de confuza. Ca sa alegi dintre numeroasele motoare electrice existente, urmarirea unor aspecte ce le vizeaza iti va fi de real folos in ceea ce priveste randamentul ulterior, precum si durata de viata. Te va interesa sa cunosti care este tensiunea potrivita, viteza si puterea motorului ce iti va asigura functionalitatea necesara.

Ce aspecte vizeaza o alegere inspirata in randul motoarelor electrice?

Pentru a determina tensiunea, este necesara cunoasterea tensiunii din reteaua electrica de distributie, respectiv cea a instalatiei electrice existenta in cladirea in ce urmeaza a se monta electromotorul. Stabilirea puterii necesara a motorului este un pas de realizat, unul imperativ intrucat aceasta se impune a fi apropiata de puterea ce va asigura o functionare normala.

In vederea alegerii de motoare electrice este bine sa se puna accent inainte de toate pe calitate, dar fara a se pierde din vedere nici pretul. De obicei acesta este dictat de puterea motorului. Este modul in care fiecare se asigura de faptul ca isi asigura un randament optim pentru utilaj.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca un electromotor supradimensionat nu va fi o alegere inspirata in conditiile in care urmaresti obtinerea unui randament mare. Acesta nu va face decat sa consume mult mai mult decat estimezi si deci va necesita energie electrica activa, respectiv reactiva mult mai mare.

Cel mai bine este sa te orientezi dupa un articol constand intr-un motor electric cu puterea de care ai nevoie exact. Astfel vei avea in vedere si o masura de rationalizare a consumului de energie electrica adecvata.

Cunoscand regimul in care trebuie sa lucreze motorul, vei sti de asemenea sa faci o alegere buna, astfel  ca actionarea sa se realizeze corespunzator. Nu uita sa stabilesti puterea necesara, respectiv si caracteristica mecanica pe care ar trebui sa o vizeze electromotorul. In acest sens trebuie sa te referi la variatia vitezei de rotatie, dupa sarcina pe care o presupune.

In ceea ce priveste viteza electromotorului, este bine ca stabilirea sa sa fie realizata cat de corect posibil pentru ca aceasta are cu siguranta o influenta enorma in ceea ce priveste productivitatea pe care o va oferi utilajul cand este actionat. Acest detaliu va dicta totodata si costurile produsului. Cand vitezele sunt reduse, se pare ca dimensiunile si costurile electromotoarelor sunt cu atat mai mare.

Tot pentru o alegere inspirata in ceea ce priveste motorul electric este necesar sa ai in vedere si tipul de constructie al acestuia. Se impune o corelatie cu diversele conditii in care se presupune ca trebuie sa functioneze, respectiv cele pe care le impune mediul in care se utilizeaza motorul. Ai nevoie de protectie impotriva prafului, a acizilor, umezelii, gazelor etc.? Sa stii ca in aceasta privinta exista motoare speciale, adaptate dupa aceste nevoi, dintre care poti sa alegi.

Daca nu ai la dispozitie o sursa de incredere in acest sens, iti recomand magazinul online elematis.ro. Gasesti aici produse inalt calitative, la preturi echitabile.