Cum se intretine husa telefonului?

Husa telefonului tau, ca si hainele tale si orice alt obiect pe care il folosesti des, are nevoie si de operatiuni de intretinere periodica. Exista utilizatori care, din comoditate si pentru ca preturile huselor de telefoane sunt foarte accesibile pe husecool.ro, vor considera ca pot inlocui imediat husa iphone 8 care s-a deteriorat sau pur si simplu s-a murdarit.

Exista insa si o alta categorie, mai ales a utilizatorilor de huse personalizate, care se ataseaza de micul accesoriu si doresc sa ii prelungeasca durata de utilizare cat mai mult timp posibil. Daca faci parte din aceasta categorie, pentru reusita acestui demers este util sa cunosti cateva dintre secretele intretinerii corecte a husei, indiferent de materialul din care este confectionata.

Prima regula este si cea mai usor de urmat si te va scuti de unele eforturi suplimentare depuse ulterior pentru redarea aspectului atragator al husei tale. Este atat de simpla, incat nu iti vine sa crezi ca trebuie sa ii dai atentie. Evita sa folosesti telefonul cand ai mainile murdare, mai ales daca impuritatile de pe mainile tale sunt din materii uleioase, acide sau colorate! Unele substante, chiar in cantitati mici, pot pata sau coroda materialul din care este confectionata husa telefonului.

A doua regula simpla si importanta este legata de modul in care manevrezi husa telefonului tau. Procedeaza cu rabdare si nu brusca micul obiect nici cand il aplici si nici cand doresti sa il elimini! Chiar daca ai o husa iphone x rezistenta si flexibila, in anumite conditii de temperatura caracteristicile fizice ale materialelor din care este confectionata se pot modifica. De pilda, daca este expus la temperature foarte scazute, plasticul se sparge foarte usor.

Locul unde lasi telefonul este si el neasteptat de important, pentru ca poate strica husa telefonului tau in moduri neasteptate. De pilda, daca ai fost la mare si in fiecare zi ai tinut telefonul direct pe nisipul plajei, cu siguranta ai observat, dupa cateva zile, ca pe husa telefonului tau au aparut mici zgarieturi.

Nisipul este alcatuit din mici particule care actioneaza precum cioburile de sticla in miniatura. In alte situatii, este posibil ca o culoare de pe suprafata pe care ai lasat temporarul sa se transfere partial si sa pateze materialul husei. In special daca vorbim despre contactul dintre suprafete sintetice intens colorate, se pot produce in anumite conditii asemenea reactii de “contaminare”. Nu uita nici ca in interiorul husei se pot acumula nu doar scame si fire de praf, ci se pot cuibari si microbii daca locul respectiv nu este igienizat.

In privinta substantelor folosite pentru curatarea husei telefonului tau, trebuie sa tii cont de instructiunile de folosire. Unele dintre substantele foloosite in mod curent sunt mult prea dure si pot interactiona dramatic fie cu materialul din care este facuta husa, fie cu culorile folosite pentru personalizare. Cea mai simpla si sigura varianta pentru curatarea husei telefonului, indiferent de materialul din care este facuta, este stergerea cu un servetel umed pentru copii sau cu un servetel textile inmuiat in apa amestecata cu putin sapun lichid.