Ce sa cumperi cand ai nevoie de o pompa hidrofor?

Alimentarile cu apa par a fi lucrari din ce in ce mai frecvente, iar utilizarea de pompe pentru alimentare cu apa reprezinta cea mai avantajoasa solutie.  In unele cazuri insa, din cauza unor adancimi mari la care se gaseste apa, este nevoie sa intervenim cu produse speciale, cum ar fi o pompa hidrofor de adancime puternica.

Un model foarte bine cotat pe piata de profil este pompa hidrofor de adancime puternica Combi 150, drept pentru care o sa discutam separat, punctual, cateva aspecte ce tin de utilizarea ei. Aceasta pompa este folosita in cazul pomparii apei din puturi si fantani de pana la 30 de metri, fiind o pompa suficient de puternica sa lucreze in conditii de acest tip. Pompa poate fi folosita chiar si in ipoteza aparitiei de bule de aer sau pierderi, in special datorita sistemului performant de amorsare.

Ca orice pompa de acest tip, elementele constructive raman aceleasi. Presostat, manometru, racord cu 3 cai si ejector. Ejectorul este practic cel care face diferenta, pompa putand fi folosita tocmai datorita acestuia la adancimi mari.

Aceasta pompa hidrofor de adancime puternica are o inaltime maxima de pompare de 49 de metri, si un debit maxim de apa de 3,6 metri cubi pe ora. Presiunea maxima la punctul zero este de 5 bari, destul de mult, am putea spune, comparativ cu alte modele din gama aceasta.

Este important sa stim aceste detalii tehnice, desi ele par demne de un specialist. In functie de diametrul putului nostru, se va face si alegerea unei astfel de pompe. Si pentru ca pompa nu poate fi  schimbata ulterior, va trebui sa avem in vedere toate aceste detalii, pentru a putea face o alegere corecta.

Din punct de vedere al rezistentei pompa este robusta si sigura si are o greutate de 30 de kg. Temperatura maxima a lichidului pompat este de 35 de grade, iar aceasta specificatie tehnica chiar ar trebui avuta in vedere, la fel ca si in cazul celorlate astfel de specificatii, venite din partea producatorilor.

Trebuie sa intelegem faptul ca astfel de produse trebuie la randul lor protejate, pentru a putea functiona la parametrii doriti, deoarece o utilizare defectuoasa va conduce la deteriorari in timp, ce se vor transforma in cheltuieli nedorite.

Pompa hidrofor de adancime puternica Combi 150 poate fi gasite pe www.shop-einstal.ro si face parte din gama pompelor autoamorsante, de adancime. In ciuda numelui usor pompos este lesne de inteles care este obiectul de activitate, insa la nevoie putem consulta schemele de pe site si datele tehnice aflate la dispozitia noastra.

In final cu toate datele la indemana, ne va fi usor sa alegem ceea ce ne trebuie pentru propria gospodarie, iar daca nu, atunci specialistii ne pot raspunde intrebarilor pe care inca le mai avem.

Pomparea apei de la adancimi mari se poate face astazi cu usurinta, insa pentru aceata este nevoie de utilaje puternice si sigura. Aceasta pompa este unul dintre aceste echipamente, unul pe cat de potrivit, pe atat de accesibil din punct de vedere al pretului, pentru orice utilizator.