Apartament in oras sau la marginea acestuia

Inainte de a lua decizia de a semna un act de vanzare – cumparare va trebui sa cantaresti de doua sau trei ori variantele pe care le ai.

Daca ai ales sau nu bine va fi intrebarea care te va urmari pe tot parcursul vietii, asta deoarece locul unde vei sta va influenta starea familiei tale, distanta pe care o faci pana la serviciu, plata pe care o dai zilnic pe drum, neuronii pe care ti-i vei consuma cu traficul din marile orase, timpul alocat distantei pana la cel mai apropiat restaurant samd.

Este bine stiut faptul ca apartamentele din oras sunt adesea cele mai cautate asta deoarece aici se invarte mai totul, incepand de la educatia copilului, pana la diversele modalitati de distractie si / sau fluxul locurilor de munca.

Daca insa alegerea ta va fi facuta fara ca macar sa te intereseze aceste aspecte, atunci cu siguranta vei avea de suferit putin mai tarziu. Poate ca nu esti casatorit sau nu ai copii, poate ca stilul de viata in momentul de fata nu este o prioritate pentru tine, insa te provoc sa te intrebi daca aceeasi pozitie o vei avea si peste 5 sau 10 ani. Ei bine, din acest motiv, decizia trebuie cantarita din ce in ce mai profund.

Pe de alta parte, prezenta intr-un imobil de la marginea orasului vine cu un pachet intreg de avantaje, despre acestea am mai vorbit intr-un articol anterior.

Nu mai este demult un secret faptul ca mediile urbane cresc si se dezvolta din ce in ce mai mult iar actualele cartiere alate acum la periferia orasului ar putea fi pe viitor cartiere situate chiar in apropiera centrului de oras. Daca in prezent un imobil nou cu doua camere costa in jur de 45.000 de euro, ei bine peste 5 ani, acesta va costa cu pana la aproximativ 8.000 de euro mai mult, asa arata graficul specialistilor in imobiliare Brasov.

Din acest motiv, Brasovul are o istorie aparte, un dezvoltator imobiliar, Maurer Residence a crezut ca poate face mai mult si….a facut mai mult. Initial era singur si plin de dorinta, putin mai tarziu si-a construit o intreaga echipa care astazi aduce in fata viitorilor proprietarei variante tot mai avantajoase de imobile la marginea orasului.

In momentul in care Maurer a inceput sa construiasca primele blocuri, “marginea orasului” nu avea nimic de a face cu spatiul in care acesta dorea sa ridice respectivele imobile. Ba mai mult decat atat, era chiar dezamagit de oameni care-i spunea ca visul lui este prea indraznet. Putin mai tarziu, la cativa ani distanta, spatiul unde constructorul lucra de zor s-a apropiat de oras, nu prin faptul ca si-a mutat proiectul ci prin faptul ca….orasul a venit la el.

Asa ca daca vrei o locuinta noua insa care sa fie apropiata de centru… nu uita, in cativa ani, tot tu vei fi centrul orasului chiar daca in momentul de fata te afli la periferie. Este ca in viata, initial jos iar ulterior, in timp, ajungi sa fii sus!